15-godišnja majka zakopala novorođenče u smeću, pas ga pronašao i spasao mu život
Foto:Viral Press

Četvoronožni heroj

15-godišnja majka zakopala novorođenče u smeću, pas ga pronašao i spasao mu život

Zove se Ping Pong i slave ga kao heroja: riječ je o psu koji je spasio život novorođenom dječačiću kojeg je majka, tinejdžerka, zakopala na polju na sjeveroistoku Tajlanda kako bi ga se riješila, objavila je policija.

Dječačić je bio zakopan pod slojem smeća nedaleko od farme u okrugu Čampuang, ali ga je Ping Pong pronašao istoga dana, 15. maja.

Pas je počeo da kopa i laje, privukavši pažnju svog vlasnika, pastira, koji je prišao da pogleda šta je pronašao.

"Mislim da ga je pas pronašao nedugo nakon što ga je majka zakopala", rekao je policajac Panuvat Udkam, dodajući da je dijete smješteno u bolnicu i da je u dobrom zdravstvenom stanju.

Protiv majke, 15-godišnjakinje, pokrenut je krivični postupak zbog pokušaja ubistva i napuštanja djeteta. Tereti se da je htjela da ga se riješi, jer se bojala da će se njeni roditelji ljutiti na nju, rekao je.

"Dakle, nakon što ga je rodila sasvim sama, zakopala ga je", rekao je.

Lokalni mediji s velikom su pažnjom popratili tu priču, a na društvenim mrežama građani su hvalili Ping Ponga: pas je čovjekov "najbolji prijatelj", rezimirao je jedan korisnik Fejsbuka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.