Podrška onkološkim pacijentima: Naše ljekare će edukovati vrhunski stručnjaci iz Turske

Turski hirurzi u posjeti KCCG

Podrška onkološkim pacijentima: Naše ljekare će edukovati vrhunski stručnjaci iz Turske

Crnogorski zdravstveni sistem bio je domaćin vrhunskim hirurzima iz Turske, prof. dr Cihanu Urasu i Doc. dr Halilu Kari, a dogovorene su edukacije i razmjena ljekara, koje će za cilj imati unapređenje operativnih procedura u Crnoj Gori, s akcentom na karcinom dojke, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović zahvalio se na posjeti, tokom koje su uz tim stručnjaka u KCCG, prof. dr Uras i Doc. dr Kara izveli operativni zahvat, a potom održali i tematsko predavanje na Medicinskom fakultetu „Hiruški tretman karcinoma dojke“.

Dogovorena je naredna posjeta u septembru ove godine, a inicirana je i tromjesečna edukacija crnogorskih ljekara u Klinici Acibadem, koji su zainteresovani za različite operativne procedure, među kojima su posebno izdvojene tretiranje karcinoma dojke, kao i problematika operativnih zahvata nad gojaznim pacijentima -  saopšteno je iz Hrapovićevog resora.

Doc. dr Halil Kara je predložio da se, shodno iskustvu u KCCG, taj trening ostvari prevenstveno za patologa, onkologa i radiologa iz Kliničkog centra, a predloženo je i organizovanje tematskih predavanja o tretiranju karcinoma dojke, u vidu svojevrsnog mini-kongresa.

Tom prilikom bi Acibadem poslao svoje vrhunske stručnjake iz oblasti onkologije, radiologije, plastične hirurgije i patologije.

"Ministar Hrapović podržao je prijedlog slanja specijalista iz crnogorskog zdravstvenog sistema na Kliniku Acibadem u svrhu doedukacije, ali i sve buduće posjete turskih stručnjaka, koji bi tom prilikom podijelili i prenijeli svoje dragocjeno iskustvo i znanje na crnogorske kolege i studente medicine.", kaže s eu saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.