Kombinacija meda i cimeta provjereno skida kilograme
ilustracija

Kombinacija meda i cimeta provjereno skida kilograme

Odavno su poznata blagotvorna svojstva meda i cimeta, a zajedno predstavljaju spas za mnoge zdravstvene tegobe. Evo u kojim prilikama mogu da vam pomognu.

Jednu kašičicu cimeta pomiješajte sa tri kašičice meda, nanesite na akne i tako prespavajte. Ukoliko je potrebno, ponovite postupak.

Redovno konzumiranje meda i cimeta dobro je za jačanja imuniteta jer su bogati antioksidansima i imaju jaka antibakterijska svojstva, a veoma su djelotvorni i kod artritisa. Pomiješajte kašičicu meda i cimeta u mlakoj vodi i nanesite na bolno mjesto.

Kombinacija cimeta i meda odlična je i u borbi protiv holesterola.

cimet

Ukoliko ste za minule praznike pretjerali sa hranom, evo načina da očistite organizam od masnoća. Preporučuju se i za skidanje kilograma. Dovoljno je da pomiješate malo meda i cimeta u vrućoj vodi i pijete triput dnevno, prenose Novosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.