Mišo Janketić ispraćen na vječni počinak
Antonio Ahel/ATAImages

Sahranjen jedan od najboljih jugoslovenskih glumaca

Mišo Janketić ispraćen na vječni počinak

Mihailo Miša Janketić sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Duga i tužna povorka ispratila je glumca na vječni počinak. Govor je održala njegova posestrima iz rodnog mjesta Tomaševo u Bijelom Polju, prenijele su beogradske Novosti.

Prethodno je održana komemoracija jednom od najboljih jugoslovenskih glumaca u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a mnogobrojne kolege okupile su se kako bi odale počast preminulom velikanu.

Mnogobrojni prijatelji, članovi porodice i kolege došle su u JDP kako bi odale počast preminulom glumcu.

Dragan Petrović Pele, Zdravko Šotra, Aleksandar Srećković Kubura, Anja Alač, Vesna Čipčić, Branimir Brstina, Vida Ognjenović, Milica Mihailović, Duško Kovačević, Srđan Timarov došli su na komemoraciju Miši Janketiću.

rTDk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWmpVN01EQV8vZmZhNzEzOTFhNjdkYTkzOGM2MmY0MjYyZjc1ODc0M2QuanBlZ5GTAs0CQgCBAAE

Foto: RAS Srbija

"Danas je pozorište u crnini. Otišao je Miša Janketić. I njega su sigurno iznenadile njegove poteškoće. To je bila uvreda časti za onu šamansku snagu kojom je u dva poteza mogao da razdrma cijelo gledalište. Mislili smo da će ga uloga u Kralju Betajnove spasti da će sve to otjerati. Ali neće više Miša osluškivati iza scene i biti na njoj. Sve je prošlo", rekla je Vida Ognjenović.

iEQk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWmpNN01EQV8vZTk3YmViZDIxYTNiNmEzMGZiYzk3ZjAwMmUyYTVjY2YuanBlZ5GTAs0CgACBAAE

Foto: RAS Srbija

Bio je, kaže ona, jedinstven.

"Nije bilo šablona, njegovo majstorstvo bilo je gotovo nemoguće. Dva puta ga nisam ni prepoznala kada je igrao u predstavi. Potpuno je sve promijenio. Bez obzira na svu krhkost profesiju uspio je Miša da sačuva svoju ličnost", rekla je Ognjenović.

DkZk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWWpFN01EQV8vMjc2NjM2NjEwOTYyNTg1YTk2ZjhkZTI3ODQzMjI3YTAuanBnkZMCzQOOAIEAAQ

Foto: RAS Srbija

Jedan od najboljih glumaca preminuo je 15. maja u Beogradu u 80-oj godini.

Janketić je u bogatoj karijeri odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom, a ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.