DPS HN: Jadan je onaj koji mora nekoga poniziti da bi sebe uzdigao
DPS HN

DPS HN: Jadan je onaj koji mora nekoga poniziti da bi sebe uzdigao

Bolnica Meljine je dio Herceg Novog, dio tradicije našeg grada i dio zdravstvenog sistema. Javnosti su manje-više poznati problemi u ovoj Bolnici, kako su nastali i ko je do sada nastojao da ih riješi, navodi se u saopštenju DPS Herceg Novi.

Oni su kazali da se na inicijativu DPS -a HN prije, tri godine skrenuta pažnja Vladi Crne Gore na probleme sa kojima sa ova Bolnica suočava.

Dodajući da sve do tada zaostale obaveze prema zaposlenim, kao i one koje su nastale u međuvremenu, redovno su izmirivane i Bolnica je normalno funkcionisala.

"Ne želimo da preuzimamo ulogu sudije. To nije posao političkih partija. Da li je samo nesavjesni vlasnik i odbjegli bankar Duško Knežević jedini krivac za sadašnju situaciju ili krivica postoji i kod menadžmenta Bolnice, pokazaće vrijeme. Ne smatramo ni da je posao medija da presuđuju. Sud javnosti je uvijek najbolji sud", navodi u saopštenju ta partija.

DPS Herceg Novi je, poručuju, pokazao da je konstruktivna partija i da se zalaže za rješenja od interesa za sve građane.

"Tako je bilo i prilikom usvajanja PUP-a koji bez glasova naših odbornika nije mogao biti usvojen. Tako je bilo i više puta do sada kada su se donosile druge odluke. Iako ne vršimo vlast, nastojimo da u granicama zakona i naših mogućnosti, tragamo za rješenjima uvjereni da će Vlada Crne Gore, kao i do sada, biti svjesna značaja Bolnice Meljine i uvažiti neke od konkretnih predloga koje smo poslali. Za razliku od partija koje vrše vlasti, od kojih su se neke u svojim predizbornim programima obavezele da će riješiti problem Bolnice Meljine, ne smatramo da je rješenje u tome da se dopusijemo, prepisujemo ili opisujemo probleme. Rješenje je u činjenju, a ne u priči ili prebacivanju optužbi", poručuju iz DPS-a.

Zaključujući kako vjeruju da će se Vlada, u skladu sa zakonom, odgovorno odnijeti prema rješavanju problema u Bolnici Meljine, interesima građana i zaposlenih u ovoj ustanovi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.