Sa bojkotom nastavljaju uprkos novčanim kaznama
Skupština CG

Opozija poručila

Sa bojkotom nastavljaju uprkos novčanim kaznama

Liberalna partija podnijela je Skupštini predlog da se poslanik koji neopravdano ne učestvuje u aktivnostima Skupštine, na redovnom zasjedanju duže od 30 dana, kazni novčanom kaznom u visini od 60 odsto poslaničke plate.

Da sa bojkotom nastavljaju uprkos novčanim kaznama kazao je Momo Koprivica, potpredsjednik Demokratske Crne Gore.

"Lažni poslanik LP-a i stvarni poslanik DPS-a nije imao petlju da posluša naš predlog da nam plate smanje ne za 60, nego za 100 odsto. Tako je učinio iz razloga što nema hrabrosti, ali i zato što polazi od sebe jer njegov poslodavac, a to je DPS, upravlja njime putem variranja plate. On misli da su svi poput njega elastični u odnosu na plate. Tu se grdno vara. Nijesu svi isti, jer nama nijesu, kao njemu, plate baterije na koje radimo. Njemu je poslodavac DPS, a nama narod, te zato nama veća ili manja i li nulta plata nemaju ama baš nikakav značaj za donošenje političkih odluka", rekao je Koprivica za Dan.

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić ističe da je najvažnije da nikakva odluka koja se odnosi na nadoknade poslanika ne može promijeniti odluku o bojkotu Skupštine.

"Inicijativu Liberalne partije smatramo jeftinim političkim potezom iza koje zapravo stoji DPS. Bojkot je legitiman politički stav, isto kao što je politički stav Liberalne partije da bude satelit DPS-a", poručio je Radovanić.

To je, kako dalje navodi, još jedan jeftin pokušaj da se disciplinuje opozicija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.