Medenica: Sudske presude komentarišu oni koji nikada nijesu ni ušli u sudnicu
Vesna Medenica

Transparentnost kiseonik svake demokratije, pa i crnogorskog sudstva

Medenica: Sudske presude komentarišu oni koji nikada nijesu ni ušli u sudnicu

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica poručila je da neće dozvoliti da sudske presude komentarišu oni koji, kako je kazala, nikada nijesu ni ušli u sudnicu.

Komentarišući suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora 2016, Medenica je ocijenila da je sudija Višeg suda u tom postupku Suzana Mugoša tokom cijelog procesa doživljavala uvrede.

"Vidjeli ste da smo iznijeli jedan vrlo težak predmet, prvi put crnogorsko sudstvo se susrijeće sa takvom vrstom predmeta - pokušaj terorizma, i vidjeli ste da smo omogućili da šira javnost u cjelosti prati tok tog postupka", kazala je Medenica, prenosi portal RTCG.

Ona je, na sastanku sa predstavnicima ambasada, saopštila da je transparentnost kiseonik svake demokratije, pa i crnogorskog sudstva.

“Želimo da svako vidi šta mi to radimo, a da li to radimo dobro to će ocjenjivati više sudske instance. Nećemo dozvoliti da nam daju ocjene neki koji apsolutno nikada nijesu ušli u sudnicu i ne znaju sadržinu dokaza, a daju sebi za hrabrost da ocjenjuju odluku ili da je kvalifikuju”, poručila je Medenica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.