BP: Maturanti napravili žurku na trgu, drugarstvo je osnov svega (FOTO/VIDEO)
Foto:Kodex

Razveselili i sugrađane

BP: Maturanti napravili žurku na trgu, drugarstvo je osnov svega (FOTO/VIDEO)

Maturanti bjelopoljskih srednjih škola poslednji školski dan provode uz pjesmu, igru, trubače i vatromete. Zabava na gradskom trgu nakon više sati i dalje traje.

Defileom ulicama i žurkom na otvorenom razveselili su grad nakon tmurnih i kišnih dana.

I pored žala zbog rastanka nakon višegodišnjeg druženja u školskim klupama, potrudili su se da im ovaj poslednji zajednički prođe u veselju.

"Četvorogodišnje druženje je krunisano ovom proslavom danas poslednjeg radnog, školskog dana. Počeli smo u 10 časova a jedan od najboljih trubačih sastava iz Srbije ju tu da nam uljepša atmosferu", kazao je za Kodex Miloš Baošić, maturant Srednje ekonomske škole.

Maturanti su jutros vožnjom kroz grad sa zastavama zemalja regiona i zemalja bivše SFRJ poslali snažnu poruku jedinstva i oduševili javnost. Bijelo Polje je grad poznat po visokom stepenu tolerancije, multukulturalnosti. Mladi su danas upravo i poslali takvu poruku, da je u Bijelom Polju svako dobrodošao bez obzira na različitosti.

"Mi smo se kao učenici dogovorili da ponesemo različite zastave. Mislim da je to pravi simbol ovog druženja, bez različitosti u svakom smislu te riječi. Poslali smo poruku da je drugarstvo osnov svega, da dobar drugarski odnos pravi uspjehe", naglašava Miloš, koji će svoje obrazovanje kako nam je rekao, nastaviti na Pravnom fakultetu u Podgorici.

Izrazio je uvjerenje da će se ova generacija i ubuduće sretati i družiti.

Mi im svakao želimo nova uspješna životna poglavlja i da im svaki budući dan bude ispunjen pjesmom kao i danas.


 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.