Zgrada ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju prodata za 15 miliona eura

Zgrada ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju prodata za 15 miliona eura

Zgradu ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju, države nasljednice prodale su za 15 miliona eura, javlja agencija STA.

Agencija prenosi saopštenje slovenačkog ministarstva inostranih poslova da Sloveniji od ove prodaje pripada 14 odsto, odnosno 2,1 milion eura.

Ministarstvo je saopštilo da je ta transakcija "veliki uspheh za države naslhednice", i da je zgrada u Tokiju druga po redu rezidencija koju su uspeli da prodaju u proteklih godinu dana, pošto je u maju 2018. godine rezidencijalni stan SFRJ na njujorškoj Park aveniji prodat za 12,1 milion dolara.

Nakon raspada bivše Jugoslavije, zgradu u Tokiju koristila je Srbija. Međutim, pošto je izgrađena 1965. godine, pruhe nego što su usvojena stroža pravila o zaštiti od zemljotresa, ona će biti srušena, navelo je ministarstvo u saopštenju.

Državama naslhednicama preostalo je da realizuju i prodaje koje su u procesu: zgrada u kojoj je trenutno smheštena srpska misija pri UN u Njujorku i ambasade u Bernu i Bonu, prenosi slovenačka agencija.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.