U prošloj godini spriječeno 20 likvidacija, broj stradalih u saobraćaju 24% manji
Nuhodžić, foto:AA

Crnogorska policija postiže pozitivne rezultate

U prošloj godini spriječeno 20 likvidacija, broj stradalih u saobraćaju 24% manji

Bezbjednost saobraćaja u Crnoj Gori poboljšana je u odnosu na prethodne godine, a broj smrtno stradalih lica u saobraćaju u 2018. godini za 24 odsto je manji u odnosu na 2017. godinu. Crnogorska policija postiže pozitivne razultate a to za posledicu ima veći stepen povjerenja građana.

Na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore danas su razmatrani izvještaji o radu policije u prošloj godini. 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da policija postiže pozitivne rezultate, što prepoznaju i građani. 

„Nastavili smo pozitivan trend iz 2017. godine, to su prepoznali i građani, kada je u pitanju poverenje u policiju, ono se kreće oko 65 odsto. Ono što planiramo jeste izrada novih ličnih dokumenata, najsavremenijih, dokumenata treće generacije. Riječ je o čipovanoj ličnoj karti“, rekao je Nuhodžić na sjednici Odbora, javlja agencija Anadolija.

Govoreći o statistikama, on je istakao da se prošle godine dogodilo 1.851 krivično djelo po nepoznatom učiniocu. 

„Rezultati su poboljšani i od ovog broja je riješeno 74 odsto tih djela. Takođe, spriječeno je više od 20 likvidacija. Zaplijenjeno je preko tri tone raznih narkotika“, kazao je Nuhodžić. 

2019051723649311844541739Web

Sa sjednice, foto:AA

On je još istakao da je povećana bezbednost u saobraćaju, kao i to da je Crna Gora prošlog ljeta bila jedna od najbezbjednijih turističkih destinacija, a da će tako biti i ove godine. 

Pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević kazao je da je stepen smrtnosti u saobraćaju u Crnoj Gori od 2011. do 2018. godine ispod 10 na 100.000 stanovnika. 

„U 2018. godini, 48 lica je smrtno stradalo, i to je smanjene u odnosu na 2017. za 24 odsto, jer je tada stradalo 63 lica“, istakao je Janjušević, prenosi AA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.