Vijek smo te čekali: Poslušajte pjesmu
Foto:Screenshot

Poklon CKMa za Dan nezavisnosti

Vijek smo te čekali: Poslušajte pjesmu "21. maj" D-molla (VIDEO)

U čast Decenije rada i skromnog doprinosa domovini Crnogorska kulturna mreža poklanila je Crnoj Gori pjesmu koja nosi naziv najznačajnijeg datuma novije crnogorske istorije.

Na konkursu za izbor muzike i teksta su pobijedili Minjo Perić i Mirsad Serhatlić.Aranžman je  radio poznati crnogorki aranžer Dejan Božović, koji se potrudio da pjesma bude drugačija od svih dosadašnjih.

"Pjesma je rađena u pop fazonu sa elementima crnogorskog autentičnog zvuka protkanog sa guslama koje su na taj način dale jedan poseban zvuk pjesmi. Ovo je prvi put da su  gusle snimljene u pop žanru. D-moll grupa je svojim kvalitetnim  vokalima dali poseban pečat numeri. Kroz spot koji je sniman u više crnogorskih gradova smo promovisali prirodne ljepote naše države. Vjerujemo da će se pjesma dopasti javnosti, i da će se svrstati među najljepšim pjesmama koje su posvećene Crnoj Gori.", poručuju iz CKMa.

Cilj je bio da da 21. maj dobije pjesmu koja će mu biti posvećena i na taj način mu još više dati na značaju.

Poslušajte:

U CKMu vjeruju da će ovaj projekat biti inspiracija i ostalim organizacijama koje se bave muzičkim stvaralaštvom da daju doprinos da 21. maj i Crna Gora dobiju što više kvalitetnih pjesama te inspirisati Ministarstvo kulture da afirmiše realizaciju  sličnih projekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.