Janketić obilježio epohu i trajno obogatio umjetničku i kulturnu riznicu Crne Gore
Milo Đukanović

Telegram Đukanovića

Janketić obilježio epohu i trajno obogatio umjetničku i kulturnu riznicu Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti Miša Janketića telegram sa izrazima saučešća njegovoj porodici.

"Mišo Janketić je bio jedan od velikana koji su svojim djelom obilježili epohu i trajno obogatili umjetničku i kulturnu riznicu Crne Gore, Srbije i Jugoslavije. Veliki, svestrani glumac koji je svojim časnim životom i svojom profesijom svjedočio kako se od ratnog siročeta iz crnogorskih vrleti postaje idol generacijama i ulazi u legendu, uvijek u glavnoj ulozi-čovjek prije svega", navodi se u telegramu.

Đukanović je naglasio da se Crna Gora ponosi Mišom, kao što se on uvijek dičio svojom Crnom Gorom.

"Ostaje za nezaborav da je bio jedan od prvih velikih stvaralaca sa ovih prostora koji je osjetio bilo vremena i podržao magistralne pravce njenog savremenog razvoja.Pridružujem se u vašem bolu za vašim dragim Mišom kog zajedno sa vama žale i brojni njegovi poštovaoci, poznanici i prijatelji iz njegove  Crne Gore", Zaključuje se u telegramu predsjednika Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.