Kašćelan: Nemjerljiv doprinos bibliotekara, arhivista i muzeologa u obrazovanju
Aleksandar Kašćelan

Kašćelan: Nemjerljiv doprinos bibliotekara, arhivista i muzeologa u obrazovanju

Rad bibliotekara, arhivista i muzeologa ima nemjerljiv doprinos u obrazovanju i naučnom istraživanju, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan na otvaranju Druge međunarodne konferencije bibliotekara, arhivista i muzeologa „MONTENEGRO – Libraries, Archives and Museums LAM 2019“.

"Ne može se graditi budućnost nijednog entiteta ako njegovu konstruktivnu građu ne čine stečena znanja – pohranjena u bibliotekama, muzejima, arihivama, ali i iskustvo, logičko i umjetničko promišljanje, opservacija podataka i izvođenje zaključaka, i nužna novina kao proizvod svega navedenog. Dakle, tamo gdje nema biblioteka, muzeja i arhiva nema ni pamćenja, a ni mudrosti da se u svakodnevici izbjegnu greške iz prošlosti“, kazao je Kaščelan.

On vjeruje i da su konferencije, poput današnje, jedan od načina da se javno iskažu promišljanja i ponude rješenja za unapređenje postojećeg stanja u bibliotekarstvu, arhivistici i muzeologiji.

„One su način i da skrene pažnja na tri profesije koje su najčešće van vidokruga opšte javnosti, a krucijalno važne za ukupni napredak svakog društva“, poručio je Kašćelan. 

Drugu međunarodnu konferenciju bibliotekara, arhivista i muzeologa „MONTENEGRO – Libraries, Archives and Museums LAM 2019“ organizovali su Nacionalana biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ i Ministarstvo kulture.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.