Nekoliko sati nakon očeve smrti odigrao predstavu
Miša i Marko Janketić, foto: Ras Srbija

Marko Janketić

Nekoliko sati nakon očeve smrti odigrao predstavu

Glumac Marko Janketić izgubio je juče oca, velikog glumca Mihaila Mišu Janketića, ali uprkos tome, nije želio da otkaže predstavu, već je izašao na pozornicu i odigrao je samo za njega.

Pred sinom Mihaila Miše Janketića koji je u srijedu preminuo u 81. godini, možda je bio i najteži zadatak u karijeri - da samo nekoliko sati nakon očeve smrti stane na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta i odigra s kolegama predstavu "Mjesec dana na selu", prenosi "Kurir".

Marko Janketić nije želio da se izvođenje otkaže i igrao je za oca i publiku. Na kraju predstave govor je održao Svetozar Cvetković, a Miša Janketić umjesto minutom ćutanja ispraćen je aplauzom.

Preminuo Miša Janketić

"Život nije stao, život teče dalje. To da život teče dalje smo mi koji smo ovdje večeras i vi koji ste ovdje pred nama, ali je svijet stao, danas je stao i mi sa našim sa našim malim životima pred tim jednim svijetom možemo samo da nijemo gledamo šta je taj svijet iza sebe svijet ostavio i ime i prezime tog svijeta je Mihailo Miša Janketić", rekao je Cvetković.

Upravo u JDP-u, Miša Janketić je izveo najviše predstava u svojoj karijeri. Pored Marka, iza sebe je ostavio i ćerku Milicu, koja se takođe bavi glumom, kao i ćerku Ivu i sina Rašu.

Miša će biti sahranjen 18. maja u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a opelo će početi pola sata ranije, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.