Otvoren Regionalni centar za spasioce u DG: Unapređujemo sistem zaštite i spašavanja
Nuhodžić i Kovačević sa spasiocima

Nuhodžić u Danilovgradu

Otvoren Regionalni centar za spasioce u DG: Unapređujemo sistem zaštite i spašavanja

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić boravio je danas u zvaničnoj posjeti Danilovgradu, kojom prilikom se susreo sa predsjednicom Opštine, Zoricom Kovačević i saradnicima, i prisustvovao ceremoniji otvaranja Regionalnog trening centra za spasioce u poplavama i klizištima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave izgradnja centra realizovana je kroz saradnju Italije, Albanije i Crne Gore.

329181933476de37a6b4eo

Novi Regionalni centar za spasioce

Tokom današnje posjete opštini Danilovgrad ministar je obišao i lokaciju na kojoj se ovih dana održava međunarodna vježba u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, koja je okupila oko 300 učesnika iz Crne Gore, Njemačke, Italije, Rumunije, Turske i Kosova. 

"Na sastanku ministra i predsjednice Opštine zajednički je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova i ove lokalne samouprave na visokom nivou, te da će se sa ovim trendom nastaviti i ubuduće, kroz nove zajedničke projekte u oblasti bezbjednosti saobraćaja, javnog reda i mira, te servisa za građane", navodi se u saopštenju.

478101180526f59fe2897o

Nuhodžić je pohvalio napore koje menadžment opštine preduzima, naročito na razvojnom i ekonomskom planu.

Predsjednica Opštine, Zorica Kovačević, bezbjednosni ambijent u Danilovgradu ocijenila je povoljnim, a saradnju sa Odjeljenjem bezbjednosti u tom gradu kvalitetnom, istakavši da se ona zasniva na efikasnoj i intenzivnoj komunikaciji opštinskih i policijskih službi. Takođe je ocijenila da je kvalitet pružanja usluga građanima u dijelu upravnih poslova veoma dobar, i da službenici Filijale za građanska stanja i lične isprave posao obavljaju efikasno i ažurno. 

47072927564910943c0aco

Nakon sastanka ministar i predsjednica Opštine otvorili su Regionalni trening centar za spasioce u poplavama i klizištima.

Čestitajući rukovodstvu Opštine Danilovgrad na odličnoj organizaciji aktivnosti tokom ovog projekta, ministar je konstatovao da će ovaj centar dodatno unaprijediti ukupne kapacitete sistema zaštite i spašavanja kako u ovoj opštini, tako i u Crnoj Gori.

"Lokalni i državni nivoi zajedno čine jedinstven sistem zaštite i spašavanja, i u tom smislu ministar je pohvalio profesionalnost i efikasnost danilovgradske Službe zaštite i spašavanja, koja, kako je kazao, uvijek pravovremeno odgovori zadacima. Ministar je poručio da nas rizici od prirodnih katastrofa sve zajedno obavezuju da budemo spremni i jačamo kapacitete i da na efikasan način sprovodimo mjere za zaštitu stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine", navodi se u saopštenju.

47810117472aa733e242do

Na kraju današnje posjete Nuhodžić je obišao i jednu od lokacija terenske vježbe „EU MNE MODEX 2019“, koja se od 14. maja održava na teritoriji opština Nikšić i Danilovgrad u okviru saradnje sa Mehanizmom za civilnu zaštitu Evropske unije.

3291818880777d29c140bo

Ministar je ovom prilikom istakao da činjenica da je Crna Gora izabrana da bude domaćin potvrđuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima kapaciteta da organizuje složene i zahtjevne vježbe za spašavanje od poplava, i poručio da samo dobro osposobljeni i pripremljeni timovi, kroz zajednički rad, saradnju i razmjenu iskustava, mogu efikasno odgovoriti na prirodne katastrofe. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.