Konjević: Sigurno je da će biti predložen samo jedan kandidat za predsjednika
Konjević

Uoči kongresa SDPa

Konjević: Sigurno je da će biti predložen samo jedan kandidat za predsjednika

Dogovor je unutar partije da predložimo jednog kandidata za predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i tako će i biti, kazao je potpredsjednik SDP-a Raško Konjević, koji nije htio ni da demantuje, ni da potvrdi spekulacije da je odbio da se kandiduje za mjesto predsjednika.

On je kazao da nije stvar raspoloženja ili neraspoloženja, želje ili nedostatka želje da se neko od članova predsjedništva SDP-a kandiduje za mjesto predsjednika partije, naglasivši da će to pitanje biti isključivo stvar dogovora.

"To je dogovor partije, i to će sigurno biti ispoštovano. Sigurno je da će biti predložen samo jedan kandidat. Ipak, po statutu naše partije, postoji i princip samokandidature, tako da, gledano sa te tačke, može i to neko da primijeni, ali ono što se dogovori u partiji to će biti i ispoštovano. Uostalom, kad se sve to desi i kad izaberemo tog jednog kandidata, mi to nećemo kriti. Dakle, nikakva nagađanja i spekulacije koje se trenutno pojavljuju u štampi ne stoje", naveo je Konjević, piše Dan.

Iako se već dugo spekuliše da će predsjedničko mjesto u Socijaldemokratskoj partiji zauzeti Draginja Vuksanović Stanković, i ona je kazala da je dogovor unutar partije da se odabere jedan kandidat i da to bude stvar dogovora.

"Ono što je sigurno jeste da će biti predložen samo jedan kandidat i da ćemo se unutar partije prethodno konsultovati oko toga, a što se tiče spekulacija da li ja želim ili ne želim da se kandidujem, po tom pitanju se ne bih izjašnjavala do zvanične kandidature. Naučila sam u životu da ne govorim ništa dok to nešto ne bude konkretno. Ono u šta sam sigurna je da nijednom mediju nikakvu izjavu nisam davala oko toga, niti su ta nagađanja potekla od mene. Sve što bude dogovor partije kad se konsultacije završe biće javno",  navela je Vuksanovićeva.

Najkasnije do kraja juna očekuje se i kongres SDP-a. Dok jedan dio izvora iz vrha te partije tvrdi da će se kongres održati najvjerovatnije u prvoj polovini juna, drugi navodi da će to ipak biti u drugoj polovini tog mjeseca.

Predlog za budućeg predsjednika partije trebalo bi da bude poznat mnogo prije kongresa, a najkasnije do 1. juna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.