Demokrate DG: Izjava Zorice Kovačević problematična

Demokrate DG: Izjava Zorice Kovačević problematična

Na juče održanoj Izbornoj konferenciji OO DPS Danilovgrad, vođena, valjda, euforijom nastalom usljed prisustva njenog šefa Mila Đukanovića, predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, još jednom je, pred kompletnom crnogorskom javnošću, jasno ilustrovala na koji način DPS percipira odnos između opštinskog odnosno državnog, sa jedne, i partijskog, sa druge strane, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demorkata Danilovrgad.

"Da, kada je DPS u pitanju, partija u potpunosti može da zamijeni državu, ali i kako to izleda kada se sa govornice prizna partijsko zapošljavanje i nezakonita praksa, Zorica Kovačević pokazala je kada se u jednom trenutku svog izlaganja "istrčala" i saopštila da su „sve sjednice lokalnog Parlamenta pripremane u punoj koordinaciji sa Izvršnim odborom DPS-a i obrađivačima materijala“.

Ova izjava Zorice Kovačević problematična je na tako mnogo nivoa jer potvrđuje postojanje velikog broja nezakonitosti u političkom djelovanju DPS-a, koje crnogorskoj javnosti ni do sada nijesu bile nepoznanica, ali i Opštine Danilovgrad", kažu Demokrate Danilovgrada.

Iz ove partije pitaju kakve veze IO DPS-a može da ima sa pripremom sjednica lokalnog Parlamenta.

"Taj posao, koliko je nama poznato, obavljaju članovi skupštinske službe koji se ne biraju na izborima, već na konkursima. I ne predstavljaju partijski, već stručni kadar. U suprotnom, nije li ovo dokaz da se zapošljavanje, i u SO Danilovgrad, odvija po partijskom kriterijumu?

Isto važi i za upletenost u koordinaciju o kojoj Kovačevićeva govori i obrađivača materijala za koje, po zakonu, takođe ne bi smjelo biti dopustivo da predstavljaju partijske ljude. Kakvu koordinaciju oni mogu imati sa Izvršnim odborom DPS-a i, ako mogu, zašto je ne bi imali i sa tijelima drugih partija? Odgovor je jasan: zato što ovako priznata praksa predstavlja flagrantno kršenje više zakona", navode Demokrate.

Pitaju i kakvu koordinaciju je predsjednica Opštine Danilovgrad mislila.

"Ako je Kovačević, pak, mislila na pripremu rada Odborničkog kluba DPS-a u SO Danilovgrad, ni to ne razrješava dilemu odakle pravo licima na čelu sekretarijata i službi u Opštini Danilovgrad koja su, u najvećem broju slučajeva, obrađivači materijala, a koja se biraju na javnim konkursima i, po zakonu, ne predstavljaju lica koja se biraju na izborima, da imaju bilo kakvu koordinaciju sa DPS-om i njenim Izvršnim odborom?

Sve to su pitanja na koja je gospođa Kovačević, prije nego što sljedeći put, pred Đukanovićem,  položi račune o tome kako se dosljedno pridržava protivzakonitih praksi koje, u svom političkom djelovanju, primjenjuje Demokratska partija socijalista, dužna da odgovori građankama i građanima Danilovgrada", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.