Otopljavanje odnosa između NATO-a i Rusije interes je i Crne Gore
Predrag Bošković

Bošković uoči druge godišnjice od prijema u NATO

Otopljavanje odnosa između NATO-a i Rusije interes je i Crne Gore

Otopljavanje odnosa između NATO-a i Rusije interes je i Crne Gore, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je u emisiji “Fokus” na TVCG, uoči druge godišnjice od prijema u NATO kazao, da je Crna Gora na taj način ispunila svoj prvi spoljnopolitički cilj i krenula da razmišlja o sebi i svojoj budućnosti.

"To je bio logičan i najbolji izbor", poručio je Bošković i dodao da su vrata NATO-a otvorena i za druge države Zapadnog Balkana. 

“Pokušali smo da uvjerimo sve, ne samo u regionu, već i u Rusiji da crnogorsko članstvo u NATO-u nije upereno protiv bilo čijih interesa, već da se isključivo vodimo našim nacionalnim interesima, a to je da granice Crne Gore ostanu vijekovima obezbijeđene”, kazao je Bošković u emisiji, prenosi portal RTCG.

Na tom putu ka NATO-u, kako dodaje, Crna Gora nažalost nije naišla na razumijevanje Rusije.

“To nas neće pokolebati da nastavimo da usvajamo demokratske vrijednosti, jer je budućnost Crne Gore i njenih građana u razvijenim demokratijama”, poručio je Bošković.

Komentarišući odnose Rusije i NATO, Bošković je kazao da su ti odnosi prošli više faza, a zategnuti su nakon dešavanja u Gruziji, Moldaviji, Ukrajini.

“Sad je taj odnos zamrznut, ali svima nama je u interesu da dođe do otopljavanja tih odnosa i da se pitanja na globalnoj političkoj sceni rješavaju dogovorom, razgovorom, a ne upotrebom sile”, poručio je Bošković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.