Podgoričanin uhapšen zbog prevare
ilustracija

Podgoričanin uhapšen zbog prevare

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela rasvijetlili dva krivična djela i to krivično djelo prevara i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Podgoričanin M.V. uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara.

"On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je, 10. aprila 2019. godine dovodeći u zabludu službenike Poreske uprave – Centralnog registra privrednih subjekata, na osnovu falisifkovane dokumentacije izvršio statusne promjene u privrednom društvu „Multimat“ d.o.o. Podgorica, te na osnovu donesenog rješenja, 12. aprila 2019. godine, izvršio promjenu kartona deponovanih potpisa kod Prve banke Crne Gore AD i sa poslovnog računa navedenog privrednog društva podigao novac u iznosu od 2.400 eura i na taj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.", saopštila je Uprava policije.

Kako se dalje navodi u policijskom saopštenju,  krivična prijava podnijeta je protiv G.A. (24) iz Podgorice i Dž.G. (51) iz Kosova nastanjenog u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Policijski službenici su kriminalističkom obradom došli do sumnje da su navedena lica ovo krivično djelo počinila na način što su 31. jula 2018. godine prijavila Dežurnoj službi CB Podgorica da se u Podgorici dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su oni učestvovali. Tom prilikom su na licu mjesta, sumnja se, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu službenike Uprave policije da na osnovu navedenog sačine zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode. Na osnovu tako sačinjenog zapisnika osumnjičeni su pokušali da naplate štetu od osiguravajućeg društva u iznosu od 30.362 eura.", navode iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.