Janović na Kupu u Beranama: Crnogorski sport raste sa djecom
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Janović na Kupu u Beranama: Crnogorski sport raste sa djecom

Ministar Nikola Janović je u Beranama prisustvovao održavanju završnog turnira Kupa u odbojci za djevojčice uzrasta VI i VII razreda osnovnih škola, koji se ove godine održava po drugi put.

Janović je u svom obraćanju poručio da je zadovoljan što Kup u odbojci polako postaje kontinuitet, te što je ove godine primjetno veći broj djece nego prošle.

,,Naša ideja o školskom sportu raste zajedno sa našim malim sportistima. Sport jeste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu sporta i mladih prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan, i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci.“ istakao je Janović.

Ministar je u Beranama poručio i da ga raduje da se ove godine finale Kupa u odbojci održava u Beranama, čime se pokazuje da se i u ovom segmentu vodi računa o ravnopravnoj regionalnoj zastupljenosti.

,,Nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u ovom gradu, Berane je i dalje grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, zaključio je Janović.

Na finalu Kupa Janović je uručio plakete partnerima u ovom projektu, Jonuzu Mujeviću- direktoru Monteputa, Danilu Orlandiću-direktoru Aerodroma Crne Gore i Svetlani Roganović-direktorici Mikrofinansijske institucije Monte Credit; kao i predsjedniku Odbojkaškog saveza-Cvetku Pajkoviću, predsjedniku Rukometnog saveza-Petru Kapisodi i predstavniku Fudbalskog saveza-Amilu Gerini koji su pomogli realizaciju takmičenja.

Takmičenju je prisustvovao i predsjednik Školskog sportskog saveza Budimir Vukićević.

Ovom prilikom su takođe uručene i lopte školama učesnicama završnog turnira. 

Osim svečanog dijela programa u Beranama su odigrane i tri odbojkaške utakmice. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.