Čitaoci šalju: U Bijelom Polju izvire
Foto:Screenshot

Kisjele vode

Čitaoci šalju: U Bijelom Polju izvire "nafta"? (VIDEO)

U Bijelom Polju od jutros izvire nafta, tako makar navode čitaoci koji su nam dostavili snimak.

Naime, kako se vidi na snimku, gejzir izbacuje crnu tečnost nepoznatog hemijskog sastava od jutros na Kisjelim vodoma u Bijelom Polju, nedaleko od bivšeg restorana istoimenog naziva. Kako su za Kodex kazali mještani tog kraja, slično se dogodilo i prije desetak dana.

Iako bi bila izuzetno dobra vijest da je u pitanju nafta, realnost je bitno drugačija.

Naime, godinama su se na toj lokaciji radila iskopavanja u potrazi za termalnim vodama. Sa radovima se stalo oko 2007. godine zbog nedostatka sredstava.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon obustavljanja iskopavanja bušotina je zavarena što je uslovilo nakupljanje gasova koji su pod pritiskom izbili čep i tako od jutros na Kisjelim vodama najvjerovatnije izvire samo mulj u kombinaciji sa podzemnim vodama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.