DPS Kotor: Utvrdili smo prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor
DPS Kotor

DPS Kotor: Utvrdili smo prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Kotor sa Klubom odbornika, jednoglasno je utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor.

Na sjednici, kojoj je prisustvovao koordinator ispred Predsjedništva Branko Čavor, konstatovano je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada lokalnog DPS.

"Demokratska partija socijalista Kotor je, kao najveći politički subjekt u Kotoru, svojim djelovanjem pokazala punu odgovornost prema građanima Kotora. Pune dvije godine informišemo kotorsku i crnogorsku javnost  o brojnim zloupotrebama u radu partija sastavljenih u jednu neobičnu, sad već bivšu koaliciju koja je predstavljala vlast u Kotoru. Svo vrijeme njihove vladavine argumentovano smo upozoravali na nezakonito donošenje odluka u ime Skupštine opštine, neodržavanje sjednica Skupštine opštine, neusvajanje budžeta opštine Kotor za tekuću godinu, nedonošenje Strateškog plana razvoja, nezakonito zapošljavanje, nerješavanje nagomilanih komunalnih problema, neracionalno trošenje sredstava, ignorisanje zakonskih obaveza o izvještavanju o utrošenim sredstvima Opštine, donošenje odluka štetnih za grad, i brojnih drugih problemaKazali su iz DPS Kotor.

Oni su naveli da dvije godine osluškuju i informišujavnost o nezadovoljstvu građana Kotora radom lokalne samouprave a priznanje njihovih stavova, u konačnom, dobili su kažu,  i od drugih političkih subjekata, konstinuitenata bivše vladajuće koalicije u Kotoru.

"O ovome svjedoče kako  njihova brojna saopštenja, tako i ostavke na čelnim mjestima u opštini Kotor kao i činjenica da je predsjednik opštine Kotor razriješen inicijativom i voljom većine odbornika SO Kotor. Što sad reći na „prekrajanje volje građana“? Ova izjava će još dugo odjekivati unutar vjekovnih kotorskih zidina, kao znak upozorenja da nijedan politčki subjekat nema prava da uzurpira i lažira pravo građana Kotora, naveli su iz kotorskog DPS-a.

Dodajući da je Demokratska partija socijalista Kotor svojim dosadašnjim učinkom još jednom pokazala i dokazala da se odgovorno odnosi u vezi svih pitanja od značaja za građane Kotora, prvenstveno u smislu njegovog razvoja i prospiriteta, ali ne i u smislu slobodnog normativnog tumačenja važećih nacionalnih propisa i zakona, jer za to nijedna partija nema mandat od svojih građana.

"DPS je odgovorna partija koja ne podržava vaninstitucionalne mehanizme djelovanja, te je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora DPS Kotor sa Klubom odbornika jednoglasno utvrđen prijedlog za pokretanje inicijative za izbor Predsjednika Opštine Kotor, i to samo sa jednim ciljem - obezbijediti uslove za nesmetan razvoj i prosperitet grada Kotora i njegovih sugrađana", zaključili su iz DPS Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.