I ministar Janović dao krv(FOTO)
foto: Twitter

Pridružio se ovogodišnjoj akciji povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi

I ministar Janović dao krv(FOTO)

Ministar sporta i mladih Nikola Janović zajedno sa saradnicima dao je danas dragocjenu tečnost i tako se pridružio ovogodišnjoj akciji povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi Crne Gore.

"Ministar Janović je još jednom, ličnim primjerom, ukazao na važnost dobrovoljnog davanja krvi pridružujući se i ovogodišnjoj akciji povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi Crne Gore", saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Podsjećamo, Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, obilježio 11. maj - Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori. Tim povodom, Ministarstvo zdravlja je juče, 13. maja, dvadesetu godinu za redom, dodijelilo odgovarajuća priznanja najzaslužnijima za razvoj djelatnosti dobrovoljnog davalaštva krvi u prethodnoj godini.

Priznanja je nagrađenima uručio ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović.

U kategoriji najzaslužnijih dobrovoljnih davalaca krvi, priznanja su dobili Obradović Radivoje, iz Bijelog Polja, za 150 davanja; Nišavić Zoran, iz Berana, za 114 davanja; Zonjić Dejan, iz Berana, za 95 davanja; Tešović Rajko, iz Tivta, za 90 davanja; Tomašević Ranko, iz Danilovgrada, za 80 davanja i Striković Radojica, iz Nikšića, za 75 davanja. 

Najaktivniji klub dobrovoljnih davalaca krvi u prošloj godini je bio Klub DDK Bijelo Polje.

 Za profesionalni doprinos u oblasti transfuziologije, na osnovu prijedloga Sekcije transfuziologa Crne Gore, priznanja su dobili dr Dendić Biljana, transfuziolog, Zavod za transfuziju krvi, OD Nikšić i Vreljaković Željko, med. tehničar, transfuzer, Zavod za transfuziju krvi, OD Podgorica. Za doprinos u oblasti vaspitno-motivacionog rada su nagrađeni Kovačević Zorica, iz Danilovgrada i Vučković Mitar, iz Nikšića, saopšteno je iz crnogorskog Crvenog krsta.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.