Sudar automobila i aviona Angele Merkel: Iskočila iz vozila da napravi fotografiju,pa zaboravila da povuče ručnu
foto: Spiegel

Sudar automobila i aviona Angele Merkel: Iskočila iz vozila da napravi fotografiju,pa zaboravila da povuče ručnu

Automobil je udario u avion njemačke kancelarke Angele Merkel na aerodromu u Dortmundu, zbog čega je šefica njemačke vlade u Berlin morala da se vrati helikopterom.

Avion nemačkog Bundesvera koji koristi vlada, tipa "global 5000", nalazio se na parking poziciji, saopštila je njemačka vojska.

Trebalo je da se kancelarka vrati tim avionom u Berlin.

Prema pisanju njemačkih medija, službenica aerodroma koja je vozila crveni transporter prolazila je pored aviona s natpisom "Savezna Republika Njemačka", a kada ga je vidjela, iskočila je iz vozila da napravi fotografiju mobilnim telefonom.

Međutim, zaboravila je da povuče ručnu kočnicu, te je njeno vozilo, bez vozača, krenulo ka avionu i udarilo u njega.

Inače, proteklih mjeseci učestali su problemi s državnim avionima Njemačke.

Tako je u aprilu prilikom slijetanja u Njujork, vladinom avionu "Konrad Adenauer" pukao točak, što je izazvalo kašnjenje šefa njemačke diplomatije Hajka Masa na sjednicu UN.

U februaru je Mas ostao duže u Maliju pošto je ustanovljen tehnički kvar na njegovom avionu koji je trebalo da ga vrati u Njemačku.

Prethodno je predsjednik Frank-Valter Štajnmajer krajem januara morao da ostane duže u Etiopiji jer se pokvario njegov avion, a i ministar za razvoj Gerd Miler nedavno je u Africi ostao duže zbog kvara na letjelici kojom je putovao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.