Pripadnik Protivterorističke jedinice Saša Vujošević osvojio zlato u praktičnom streljaštvu
Saša Vujošević

Prvo mjesto na regionalnom takmičenju I kola ljetnje lige BiH

Pripadnik Protivterorističke jedinice Saša Vujošević osvojio zlato u praktičnom streljaštvu

Pripadnik Protivterorističke jedinice Uprave policije Saša Vujošević osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmičenju I kola ljetnje lige Bosne i Hercegovine u praktičnom streljaštvu koje je održano u Sarajevu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Vujošević se duži niz godina bavi praktičnim streljaštvom (IPSC) i u ovoj disciplini je ostvario niz značajnih uspjeha, preko 150 osvojenih medalja, kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjim.

"U 2019. godini je, od ukupno 13 takmičenja na kojima je učestvovao, osvojio 12 zlatnih medalja i jednu srebrnu, i to u dvije kategorije, u praktičnom streljaštvu i preciznom streljaštvo – pištolji i revolver velikog kalibra.

Vujošević je na takmičenju u Bosni i Hercegovini, koje je održano u Sarajevu, 12. maja 2019. godine, a na kojem su učestvovala 53 takmičara iz regiona, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Takmičari su prolazili kroz šest stejdževa sa različitih startnih pozicija", navodi se u saopštenju.

Sezona 2019. je na polovini po broju takmičenja, a završava se Evropskim prvenstvom, kao prioritetnim takmičenjem za svakog odabranog po rezultatima strijelca,  koje se održava jednom u tri godine, a ove godine će se održati u Beogadu u septembru 2019. godine.

"Praktično streljaštvo je dinamičan streljački sport u kojem se koristi bojeva municija. Kako doprinosi bezbjednijem rukovanju oružjem kao i boljoj brzini i većoj preciznosti pri gađanju – u pokretu i iz različitih položaja i pozicija, mnoge specijalne policijske jedinice integrišu određene elemente ovog sporta u procese zahtjevnog obučavanja njihovih pripadnika. Zbog primjenljivosti praktičnog streljaštva u sistemu vatrene obuke specijalaca, Saša Vujošević je svoja iskustva i znanja sticana na mnogim takmičenjima, kao i u procesu pripreme za takmičenja, prenosio na ostale pripadnike SAJ-a, sada PTJ-a, tokom izvođenja različitih tipova borbenih gađanja", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.