Bivši američki predsjednik (94)  krenuo u lov na ćurke pa polomio kuk
Karter, foto:Sputnik

Bivši američki predsjednik (94) krenuo u lov na ćurke pa polomio kuk

Bivši američki predsednik Džimi Karter (94) polomio je kuk dok se spremao da ide u lov na ćurke.

On je podvrgnut operaciji, a doktori saopštili da je bila uspješna, rekao je portparol Karterove neprofitne organizacije Centar Karter, prenosi Rojters.

Karter, demokratski predsjednik od 1977. do0 1981, stigao je u pratnji svoje supruge Rozalin (91) u bolnicu udaljenu oko 16 kilometara od njegove kuće u Džordžiji.

Portparol je naveo da Kartera trenutno najviše brine to što se lov na ćurke završava ove nedelje i što neće postići limit u lovu, kao i da se nada da će mu država Džordžija dozvoliti da limit prebaci na sledeću godinu.

Povodom Karterove nesreće, oglasio se i aktuelni predsjednik Donald Tramp na Tviteru i poželio mu brz oporavak.

"Bio je tako dobro raspoložen dok je govorio prošlog mjeseca. Biće on dobro", napisao je Tramp.

Karter je bio guverner savezne američke države Džordžije od 1971. do 1975. godine i 39. predsjednk SAD od 1977. do 1981. godine, dok ga je u trci za drugi mandat u Bijeloj kući pobijedio republikanac Ronald Regan.

Karter je 2002. godine dobio Nobelovu nagradu za mir za svoj humanitarni rad, a 2015. godine dijagnostifikovan mu je melanom, oblik raka kože.

Karter drži rekord među američkim predsjednima po godinama života nakon odlaska iz Bijele kuće.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.