Hrvatska: Olujni vjetar i obilne padavine pričinili veliku štetu, izdato upozorenje i za danas
Foto:Tanjug/AP

Hrvatska: Olujni vjetar i obilne padavine pričinili veliku štetu, izdato upozorenje i za danas

Olujni udari vjetra i poplave izazvane obilnim padavinama stvaraju probleme širom Hrvatske.

Jak vjetar koji duva od nedelje uveče napravio je pravi haos u Zagrebu, jer su počupana brojna stabla, polomljene grane, polupani automobili, razbacani štandovi, počupani krovovi. Gradske službe su imale preko 700 intervencija, a pet osoba je povrijeđeno.

Iako je izgledalo da gore ne može biti, iz tamošnjeg meteorološkog zavoda su saopštili da se "pik" olujnih udara vjetra očekuje tek danas.

Kako prenosi Index.hr, u Zagrebu je bilo velikih problema i sa gradskim prevozom, a bilo je i razlupanih semafora.

Sve zagrebačke službe su na nogama, gradski zvaničnici upozorili su građane da ne izlaze iz svojih domova ukoliko ne moraju.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja i danas, za gotovo cijelu zemlju zbog jakog vjetra i ekstremnih količina kiše.

Istovremeno, ostatak Hrvatske bori se sa vodostajima rijeka, a posebno je kritično na slivu Save, Une i Kupe. U Hrvatskoj Kostajnici, na rijeci Uni, na snazi su vanredne mjere odbrane od poplava.

Slična situacija je i na rijeci Korani kod Karlovca. Takođe, zbog izlivanja rijeka zatvoreni su za saobraćaj brojni državni, kao i lokalni putevi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.