Aljaska: Sudar dva aviona u letu, pet mrtvih, jedna osoba nestala
Foto:Tanjug/AP

Aljaska: Sudar dva aviona u letu, pet mrtvih, jedna osoba nestala

Pet osoba je izgubilo život a jedna se vodi kao nestala na Aljasci u sudaru dva hidroaviona koji su prevozili turiste s kruzera, objavile su kompanija koja je organizovala let i vlasti.

Dvije letjelice, hidroavioni Biver i Oter, prevozile su 16 putnika s broda Rojal Prinses kompanije "Princess Cruises" koja organizuje kružna putovanja.

Sudarili su se u letu iz još nepoznatog razloga oko 13,00 sati (23,00 sata po srednjoevropskom vremenu) blizu Kečikana, u zabitom području u američkoj saveznoj državi Aljasci, na Arktiku, prenosi N1 pozivajući se na Hinu.

Kako navodi "Princess Cruises", u nesreći je poginulo četvoro putnika i pilot.

Deset osoba je preživjelo i pružena im je ljekarska pomoć na mjestu nesreće, dodaje kompanija.

Američka obalska straža je potvrdila smrt tri osobe i objavila da se druge tri vode kao nestale.

U potrazi učestvuju helikopteri i brodovi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.