Potpisan ugovor o izgradnji elektroenergetske infrastrukture za napajanje Đalovića pećine
Foto: Meduza caving expedition

Najperspektivnija lokacija za unapređenje turističke ponude CG

Potpisan ugovor o izgradnji elektroenergetske infrastrukture za napajanje Đalovića pećine

Ugovorom o izgradnji elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, koji su juče potpisali Uprava javnih radova i doo “Elektro tim” iz Budve, Vlada Crne Gore nastavlja sa aktivnostima u cilju turističke valorizacije ove lokacije.

Za ugovorenu investiciju kroz Kapitalni budžet Vlada je opredijelila 989.433 eura, a rok za završetak radova je pet mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

"Izgradnjom elektroenergetske infrastrukture stvoriće se uslovi za dalji nastavak razvoja kompleksa same Đalovića pećine i njenih sadržaja. U tom cilju, Uprava javnih radova je takođe sa budvanskim “Elektro timom” juče potpisala i ugovor o opremanju ćelije 35 kV u trafostanici “Nedakusi” u Bijelom Polju, u vrijednosti od 29.766 eura, a nedavno je sa danilovgradskim preduzećem “Eurozox” ugovorena izgradnja primarne elektroenergetske infrastrukture za to područje, za što će iz kapitalnog budžeta biti izdvojeno 700.000 eura.", saopšteno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Predviđene investicije u elektroenergetsku infrastrukturu, pored toga što će obezbijediti napajanje budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i same Đalovića pećine, ujedno će doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava na tom dijelu bjelopoljske opštine.

Iz Vlade ocjenjuju da Đalovića pećina i kompletno područje u njenoj okolini spadaju u najperspektivnije lokacije za unapređenje turističke ponude Crne Gore.

U uređenje ovog kompleksa Vlada Crne Gore će investirati oko 20 miliona eura, a ukoliko zahtjevni građevinski radovi na terenu budu tekli planiranom dinamikom, očekuje se da za posjetioce bude spreman krajem naredne godine. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.