Turska počela vojnu vježbu
Foto: EPA

Turska počela vojnu vježbu "Morski vuk 2019" na tri mora

U Turskoj je počela najveća vojna vježba te zemlje "Morski vuk 2019", koja će trajati do 25. maja.

Generalštab turske vojske je saopštio da će se vježba, koju nadgleda turska mornarica, održati na tri mora - Sredozemnom, Egejskom i Crnom, a uz učešće 131 ratnog broda, 57 ratnih aviona i 33 helikoptera, javlja Anadolija.

Navodi se da će turske pomorske snage izvesti stratešku i operativnu vježbu sa scenarijima sličnim kriznim situacijama i ratnom stanju.

U vježbu koja će biti održana u istočnom dijelu Sredozemnog mora biće uključeni sistemi naoružanja među kojima su bespilotne letjelice velike brzine i višenamjensko plovilo Albatros.

U vježbi će biti korišćene podmornice, fregate, pomorska artiljerija i naoružane bespilotne letjelice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.