Zenka-Nađ: Crna Gora ulaskom u Evropsku uniju ulaže u svoj prosperitet i stabilnost
Zenka i Nađ

Zenka-Nađ: Crna Gora ulaskom u Evropsku uniju ulaže u svoj prosperitet i stabilnost

Crna Gora uspješno slijedi svoj evropski put, istakao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka u razgovoru sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Ferdinandom Nađom.

"Članstvo u velikim asocijacijama kao što su NATO alijansa i Evropska unija naš je prvi izbor i nastavićemo svim snagama u smjeru priključivanja Evropskoj uniji", rekao je ministar, potvrđujući da se Crna Gora i dalje smatra predvodnikom napretka u procesu proširenja.

Zenka je kazao da će Crna Gora svojim ulaskom u Uniju doprinijeti njenoj raznolikosti, bogatstvu resursa, stabilnosti i sigurnosti čitavog evropskog kontinenta. On je ambasadora upoznao sa nadležnostima Ministarstva za ljudska i manjinska prava i ulogom koju ovaj resor ima u pretpristupnom procesu, posebno u obavezama iz Poglavlja 23.

Ministar je rekao kako Crna Gora u svom procesu pridruživanja prolazi kroz proces demokratske transformacije, te jačanje institucija u vezi sa čim ulaže značajne napore.

Nađ je istakao da će uprkos brojnim izazovima sa kojima je suočena Evropska unija zadržati politiku proširenja među svojim ključnim prioritetima.

Budući da od 1. januara ove godine Rumunija predsjedava Savjetom EU, Nađ je rekao da će Rumunija nastaviti da podržava Crnu Goru da istraje na svom evropskom putu, potvrđenom dinamikom sprovođenja reformskih procesa.

Nađ je reako da Crna Gora ostvarila značajan napredak na svom EU putu.

Naglačavajući da se Crna Gora i dalje smatra predvodnikom napretka u procesu proširenja. On je naveo da će Rumunija nastaviti da pruža svu potrebnu stručnu pomoć u procesu i razmjenjuje iskustava koja mogu pomoći Crnoj Gori u okviru pregovora o pristupanju.

Sagovornici su saglasni da Crna Gora ulaskom u Evropsku uniju ulaže u svoj  prosperitet i stabilnost. S tim u vezi, isti su optimisti da je Crna Gora naredna zemlja članica EU.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.