Vještačenje krvi pokazalo da mala Amela nije preminula zbog trovanja mišomorom
Umrlica male Amele Kočić Foto: D. Novković

Istraga smrti djeteta

Vještačenje krvi pokazalo da mala Amela nije preminula zbog trovanja mišomorom

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu završeno je toksikološko vještačenje krvi pokojne djevojčice Amele Kočić (2) iz Požarevca, kojim je utvrđeno da uzrok njene smrti nije trovanje mišomorom.

Djevojčica je preminula 9. aprila u Opštoj bolnicu Požarevcu, a na smrt trovanjem sumnjalo se jer je majka izjavila da je u ćoškovima soba u njihovoj kući bio postavljen mišomor. Zbog toga su ljekari odmah pristupili ispiranju želuca, a na lice mjesta izašla je policija, koja je u kući pronašla granule mišomora.

Pošto je sada utvrđeno da on nije izazvao smrt djeteta, obaviće se još jedna obdukcija, tako što će se analizirati svi dosadašnji ljekarski nalazi.

POZAREVACKucaporodiceKocicuPozarevcuFOTODNovkovicc

Kuća porodice Kočić u Požarevcu, foto: Novosti

Možda je dijete preminulo usljed anafilatičkog šoka jer je jelo jagode, a možda je neki drugi uzrok u pitanju. Ukoliko se utvrdi da je riječ o prirodnoj smrti, to će značiti da nije bilo riječi o bilo čijem nemaru, pa će Više javno tužilaštvo zatvoriti istragu o ovoj tragediji.

Malu Amelu majka je dovela u bolnicu 7. aprila, jer je povraćala, zbog čega je dva dana zadržana na liječenju. Iako su ljekari preduzeli sve da je spasu, ona je 9. aprila preminula.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.