Javni poziv za besplatan mentoring do 17. maja
Foto: Ilustracija

Javni poziv za besplatan mentoring do 17. maja

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je Javni poziv za pružanje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike koji se bave proizvodnjom i uslugom.

Usluge mentoringa sprovodi Ministarstvo ekonomije u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, ukupan budžet za realizaciju ove programske linije u sklopu Programa za unapređenje konkurentnosti privrede za 2019. iznosi 35.000,00€.

"Prema podacima iz regiona u preduzećima koja su proteklih godina koristila uslugu mentorstva zabilježeno je kumulativno povećanje poslovne dobiti za 15% u odnosu na prethodnu godinu", kazali su iz Ministarstva.

Kako se dalje navodi, zainteresovanim privrednicima u Crnoj Gori biće na raspolaganju stručno lice – mentor, koji će raditi direktno sa osnivačem ili odgovornim licem privrednog subjekta određeni broj sati.

Osnivač ili odgovorno lice privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, analiziraju trenutnu situaciju, dijagnostifikuju razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, sagledavaju potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan razvoja.

Pravo učešća imaju zainteresovani kandidati iz dvije kategorije, novoosnovani privredni subjekti - ne stariji od 3 godine od dana objavljivanja Javnog poziva i postojeći privredni subjekti - koji posluju duže od 3 godine od dana objavljivanja Javnog poziva.

"Usluga mentoringa je besplatna i ima za cilj pružanje podrške nesmetanom razvoju i ostvarivanju boljih rezultata privrednih subjekata, a poziv za predaju dokumentacije je otvoren do 17.maja 2019. godine. Zainteresovani kandidati detaljne podatke mogu preuzeti sa sajta www.mek.gov.me ili u prostorijama Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom, kao i na web stranicama i u prostorijama biznis centara/ jedinica lokalne samouprave", zaključili su iz Ministarstva ekonomije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.