Orkanski vjetar u Zagrebu: Dvije žene povrijeđene, štand pao na 80-godišnjakinju, stablo na tramvaj u pokretu
Foto:Anadolija

Velika materijalna šteta, građani da ne izlaze bez prijeke potrebe

Orkanski vjetar u Zagrebu: Dvije žene povrijeđene, štand pao na 80-godišnjakinju, stablo na tramvaj u pokretu

Jak orkanski vjetar praćen kišom koji je duvao tokom cijele noći počinio je znatne materijalne štete na području Zagreba, lomeći grane stabala, prevrćući štandove, kante za smeće, suncobrane i stolove na terasama kafića, ponegdje je vjetar skidao crjepove s krovova, a dvije osobe su povrijeđene, javlja Anadolija.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako su dvije ženske osobe povrijeđene od prevrtanja drvenih štandova od jakog vjetra.

“Na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju koja je tom prilikom teže povrijeđena, dok je na Črnomercu uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju koja je tom prilikom zadobila površinske povrede”,sapštila je zagrebačka policija.

2019051323642600144419453Web

Foto:Anadolija 

Jutros oko 5 sati stablo je palo na tramvaj u pokretu u Maksimirskoj ulici, zbog čega je tramvajski saobraćak bio u zastoju, a na više mjesta saobraćajnice su bile zakrčene uslijed pada stabala na kolovoz.

2019051323642336944414817Web

Foto:Anadolija 

Brojne vatrogasne jedinice od ranog jutra su na intervencijama, najprije se saniraju srušena stabla koja otežavaju saobraćaj a motornim šegama se uklanjaju i grane s parkiranih vozila.

2019051323642600144419445Web

Foto:Anadolija 

Uništena je terasa poznatog zagrebačkog kafića u Tkalčićevoj ulici zbog pada stabla na staklom natkriveni dio terase i suncobrane, a prevrnuti su drveni štandovi na Trgu bana Jelačića.

Održan je sastanak koordinacije hitnih gradskih službi na kojem je proglašen prvi stepen pripravnosti zbog vremenskih neprilika. Nakon sastanka je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio kako će se do kraja dana  sanirati prioritetni problemi koji su nastali u gradu: hitne službe, bolnice, dječji vrtići, škole i prometnice.

“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tokom današnjeg dana duvati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučujemo građanima da koriste javni prevoz. Takođe pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoć nazovite na broj 112”, preporučuje Policijska uprava zagrebačka.

2019051323642600144419456Web

Foto:Anadolija 

Olujno nevrijeme zahvatilo je i ostale dijelove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar čupao stabla, u Istri su nastale bujice nakon obilne kiše.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog  mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina padavina, s tim da su u Zagrebu mogući udari vjetra jačine od 65 do 120 km/h. Hladno, vjetrovito i kišno vrijeme potrajaće do kraja sedmice, najavljuju prognostičari.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.