Massimo Savić na KotorArt Don Brankovim danima muzike
Masimo Savić

30. jul

Massimo Savić na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Jedan od omiljenih muzičara u regionu prepoznat po visokom kvalitetu njegovih kompozicija i interpretacije, Massimo Savić, nastupiće 30. jula na KotorArt Don Brankovim danima muzike, u okviru Coca-Cola Stage-a, na Stadionu malih sportova na Benovu.

“Na ovogodišnjim KotorArt Don Brankovim danima muzike, koncerti u okviru serijala Coca-Cola Stage koji su popunjeni do posljednjeg mjesta, odvijaju se 29., 30. i 31. jula na kotorskom Stadionu malih sportova na Benovu, novoj lokaciji sa većim kapacitetom gledališta. Drago nam je da, pored jedinstvenog nastupa Sergeja Ćetkovića sa Orkestrom mladih talenata, ugostimo još jednu muzičku zvijezdu, pjevača posebnog stila, Massima Savića. Uskoro ćemo objaviti detalje i o trećem koncertu u Coca-Cola Stage-a, koji će takođe biti spoj umjetničke muzike i popularnijeg zvuka.”- objavili su iz PR službe Festivala.

Od albuma “Sjaj u tami” do “Sada” 36 sjajnih godina

Massimo Savić u svijet muzike ušao je kao srednjoškolac, svirajući električnu gitaru. Po dolasku u Zagreb, 1979. godine, osnovao je grupu Dorian Gray i ovaj postnovotalasni bend ubrzo je osvojio muzičku scenu tog grada, ali i širi prostor. Nakon raspada grupe, Massimo ostvaruje solističku karijeru. Kao reakcija i svi osjećaji protiv rata na eks-jugoslovenskom prostoru nastao je album Elements, na engleskom jeziku, nakon čega se Massimo povukao sa scene. Svoj povratnički album Massimo objavio je 2002. godine. Album Sada, koji je objavila izdavačka kuća Aquarius Records 2018. godine, predstavlja jednu vremensku tačku, postavljenu kao sadašnji trenutak u odnosu na prvi album Sjaj u tami, objavljen prije 36 godina, i u odnosu na budućnost, koja, sudeći po novim pjesmama, obećava sjajan uspjeh.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.