Siti odbranio titulu u Engleskoj!
FK Mančester siti

Siti odbranio titulu u Engleskoj!

Fudbaleri Mančester sitija slavili su u Brajtonu 4:1 u poslednjem kolu Premijer lige i tako odbranili titulu šampiona Engleske sa bodom više u odnosu na Liverpul.

"Crveni" lako savladali Vulvse sa 2:0, ostaje im utešna nagrada – finale Lige šampiona. Junajted se obrukao na oproštaju od sezone, goleada u Londonu na meču između Palasa i Bornmuta. Poznati učesnici evropskih takmičenja, dok su još ranije odlučeni putnici u niži rang.

Poslednje kolo Premijer lige nije donijelo uzbuđenja kakva su se očekivala, a za to se pobrinuo Mančester siti, koji na gostovanju u Brajtonu ubjedljivo slavio 4:1.

Doduše, pokupali su domaći da zakomplikuju situaciju, poveli golom Marija u 27. minutu, ali je ekipa Pepa Gvardiola uzvratila već u sledećem minutu. Aguero je iskoristio asistenciju Davida Silve i spasao svoju ekipi velikih muka.

Kada je Laport donio prednost "građanima" jasno je bilo da se Siti neće "okliznuti" (da ne zamiere navijači Liverpula na izrazu). Do kraja meča Marez i Gundogan uspeli su da zatresu mrežu golmana Rajana za veliko slavlje plavog diela Mančestera.

Siti je tako osvojio šestu titulu šampiona Engleske, drugu otkako je ekipu preuzeo Pep Gvardiola.

Liverpul je u isto vrijeme odradio svoj dio posla. Sadio Mane bio je dvostruki strijelac u pobjedi nad Vulvsima, ali to jednostavno nije bilo dovoljno, pa će "Enfild" nastaviti da sanja titulu šampiona Engleske.

Mančester junajted se još jednom obrukao, na svom terenu je poražen od prežaljenog Kardifa 2:0 i na najgori mogući način završio sezonu za zaborav.

U Ligi šampiona naredne sezone, osim Sitija i Liverpula, igraće Čelsi i Totenhem, dok je Arsenal sezonu završio na petom mjestu, ali će imati priliku da trijumfom u Ligi Evrope stigne do elite.

Od Premijer lige su se oprostili Fulam (još jedan katastrofalan poraz od Njukasla 4:0), Hadersfild (remizorao u Sautemptonu 1:1) i već pomenuti Kardif.

Rezultati utakmica poslednjeg kola: Brajton – Mančester siti 1:4, Liverpul – Vulvs 2:0, Barnli - Arsenal 1:3, Kristal Palas - Bornmut 5:3, Fulam - Njukasl 0:4, Lester - Čelsi 0:0, Mančester junajted - Kardif 0:2, Sautempton - Hadersfild 1:1, Totenhem - Everton 2:2 i Votford - Vest Hem 1:4.

Tabela: Mančester siti 98, Liverpul 97, Čelsi 72, Totenhem 71, Arsenal 70, Mančester junajted 66, Vulvs 57, Everton 54, Lester 52, Vest Hem 52, Votford 50, Kristal Palas 49, Njukasl 45, Bornmut 45, Barnli 40, Sautempton 39, Brajton 36, Kardif 34, Fulam 26, Hadersfild 16.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.