Stigli pod Ostrog : Slavko, Veljko i Ljubiša se poslije tri dana i oko 150 km poklonili moštima sveca
Foto: Facebook

Stigli pod Ostrog : Slavko, Veljko i Ljubiša se poslije tri dana i oko 150 km poklonili moštima sveca

Poslije tri dana i oko 150 km pješačenja Bjelopoljci Slavko Mrdak, Veljko Bulatović i Mojkovčanin Ljubiša Rakočević stigli su pod manastir Ostrog.

Oni su se prilikom dolaska do odredišta poklonili moštima sveca u čiju slavu su i prešli ovako veliki i težak put.

"Puno se zahvaljujemo svima koji su ih podržavali na ovom putu, pitali za zdravlje i davali im podršku", poručili su oni.

Podsjećamo, na put ka Ostrogu, a u susret slavi Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja, krenuli su 10.maja prije 6 časova sa blagoslovom Crkve Svetog Petra u Bijelom Polju.

Njihov put je blagoslovio i ispratio ih otac Darko Pejić.

5cd521abf52c4fd098d91b4b0a0a0a675995416123576615709662944506935653023350784npreviewOrg

Foto:Privatna arhiva

Na tradicionalno hodočašće Svetom Vasiliju Ostroškom, kojeg vjernici slave 12. maja, svake godine ide "rijeka" vjernika.

Sveti Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su čudotvorna djela poznata i izvan granica Srpske Pravoslavne Crkve. Njegovo sveto tijelo u cjelosti počiva u ostroškoj isposnici, nepodložno zakonu truljenja, više od trista godina. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.