Nastavljena potraga za novinarom AA Nisancijem
Foto: AA

Nastavljena potraga za novinarom AA Nisancijem

Potraga za reporterom agencije Anadolije, Abdulkadirom Nisancijem koji je u petak pao u provaliju tokom praćenja radova na putu između turskih gradova Bajburt-Trabzon, nastavljena je i danas.

Ekipa od 210 pripadnika Odjeljenja za vanredne situacije, pripadnika snaga sigurnosti Turske, hitne pomoći i drugih, koja je i juče intenzivno tragala za novinarom AA, od jutarnjih sati je ponovo na terenu, javlja Anadolija.

Na terenu su timovi iz Bajburta, Trabzona, Rizea, Erzuruma, Gumušanea i Ankare. 

2019051223641207744391933Web

Foto: AA

Nisanci je bio na novinarskom zadatku na planini Soganli, visokoj 3.500 metara, gdje je pratio radove na putu koji spaja gradove Bajburt i Trabzon.

Planinari su njegov fotoaparat i stalak pronašli oko 60 metara ispod mjesta sa kojeg je pao. 

U pokušaju da zabilježi fotografiju, Nisanci je stao na komad snježne mase koja se odlomila, prilikom čega je pao u provaliju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.