Đoković: Koga ću podržavati ako neću Hrvatsku, osjećam da su moji
Novak Đoković

Šampion čini da svijet postane bolje mjesto

Đoković: Koga ću podržavati ako neću Hrvatsku, osjećam da su moji

Najbolji teniser svijeta nije krio Novak Đoković radost zbog uspjeha reprezentacije Hrvatske na prošlogodišnjem Mundijalu u Rusiji, a iako mnogi na to nisu gledali blagonaklono u Srbiji najboljem teniseru svijeta to nije smetalo da se još jednom dotakne "vruće teme".

Hrvatska novinarka Fani Stipković je u Madridu, gdje Novak u subotu igra polufinale mastersa protiv Dominika Tima, pričao o razlozima za podršku vicešampionima svijeta.

"Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji veoma osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svjesno radim. Zato što znam da svojim uticajem, statusom i imenom mogu da doprinesem pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osjećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor", rekao je Novak.

"Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvijek da budem otvoren, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane svježe, potpuno razumem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čovjeka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i djela" kazao je Đoković, koji je, sudeći prema statusu Stipkovićeve na društvenoj mreži Instagram, ostavio snažan utisak na novinarku, prenose Novosti..

"On nije samo najbolji teniser svijeta, on je predivno ljudsko biće koje koristi svoj status i slavu kako bi prenio poruku ljubavi koju bi trebalo da imamo jedni za druge i kako bi svojim porukama i djelima pomogao da ovaj svijet postane bolje mjesto. Hvala ti na intervjuu Nole, ti si stvarno pravi primjer uzornog sportiste i još kvalitetnije osobe", napisala je na svom profilu na Fani Stipković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.