Šehović: Bolje biti dobar poslastičar, nego prosječan ili loš pravnik
Foto:Anadolija

Kampanja kampanje “Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi!”

Šehović: Bolje biti dobar poslastičar, nego prosječan ili loš pravnik

Prvi događaj u okviru ovogodišnje kampanje “Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi!”, čiji je cilj promocija stručnih škola u Crnoj Gori, održan je danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Promocija stručnih obrazovnih programa, od kojih su pojedini i deficitarni u Crnoj Gori, izazvala je pažnju učenika iz cijele Crne Gore. 

Ministar prosvjete Damir Šehović, za čijeg je mandata uvedeno dualno obrazovanje, poručio je da stručne škole djeci nude brojne mogućnosti, ali im garantuju i brzo zaposlenje i dobru zaradu. 

2019051123640338444374047Web

Foto:AA

„Riječ stručno u potpunosti oslikava suštinu. Riječ stručno znači kompetentnost, verziranost, umješnost, umijeće, iskustvo u nečemu. Neće vas isključivo gimnazija ukoliko posebno za nju nijeste zainteresovani dovesti na pijadestal. Na pijadestal sopstvenih mogućnosti dovešće vas zanimanje za koje znate da vam ide od ruke, nešto u čemu posebno uživate, zbog čega stane vrijeme kada na njemu radite. Ovo nije romantičarski pristup, već upravo suprotno, nema realističnijeg pristupa od onog koji vam otvoreno kaže, ako učite i radite nešto što ne volite i za šta nemate afiniteta, teško da ćete postići natprosječne uspjehe“, poručio je Šehović, javlja Anadolija.

2019051123640338444374050Web

Foto:AA

On je ima i konkretnu poruku za sve one koji su u dilemi da li odabrati stručnu školu. 

„Mnogo je bolje biti dobar poslastičar, nego prosječan ili loš pravnik“, kazao je Šehović. 

Poručio je da će oko 800 učenika naredne godine biti uključeno u dualni sistem obrazovanja, da će biti dodijeljeno preko 600 stipendija za deficitarna zanimanja, a da će 2,5 miliona eura biti uložene u opremanje kabineta stručnih škola, kao i još dva miliona eura u njihovu rekonstrukciju. 

U okviru današnje promocije stručnih škola, na Trgu nezavisnosti održano je i regionalno takmičenje učenika srednjih stručnih škola “Turistička pijaca” u okviru kojeg učenici 12 škola iz Crne Gore, Srbije i Slovenije predstavljaju turističke destinacije i promovišu smjer Turistički tehničar, prenosi AA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.