Tivat: Eksplozija pa požar u samostanu, sveštenik životno ugrožen
Ukazivanje pomoći povrijeđenom, Foto:Služba zaštite i spašavanja Tivat

Uzrok curenje gasa?

Tivat: Eksplozija pa požar u samostanu, sveštenik životno ugrožen

U samostanu u naselju Kaluđerovina u Tivtu došlo je do eksplozije i požara u kome je povrijeđeno svešteno lice Jakov Jurendić (71) i životno je ugrožen.

„Tivatska služba zaštite i spašavanja primila je u 5.19 časova poziv da je u kući u Kaluđerovini došlo do eksplozije i požara. Na licu mjesta vatrogasci su zatekli povrijeđenu osobu i požar u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su veoma brzo stavili požar pod kontrolu a gašenje je trajalo do sedam časova. Ekipa Hitne pomoći zbrinula je povrijeđenog, a pripadnici OB Tivat vrše uviđaj“, saopštio je načelnik SZS Tivat Zoran Barbić.

U požaru je pričinjena znatna materijalna šteta. Pretpostavlja se da je uzrok eksplozije i požara curenje gasa uz upotrebu otvorenog plamena, saopšteno je.

Nakon što mu je ukazala prvu pomoć Hitna pomoć iz Tivta, Jurendić je prebačen u Opštu bolnicu Kotor, ali je nakon toga upućen u Klinički centar u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima, jutros oko 5 sati on je teško povrijeđen u eksploziji plinske boce iz šporeta u kuhinji objekta koji koriste sveštenici samostana Gospe od Milosti.

vatrogasciugasilipoar

Foto:Služba zaštite i spašavanja Tivat

Jurendića je vatra bila potpuno zahvatila, prema svjedočenju očevidaca kao živa buktinja istrčao je na ulicu a u pomoć su mu prvi pritekli stražar iz obližnjeg objekta „La perla“ i mještanin Tonći Francesković.

On ga je stavio u otkose svježe trave kako bi ugasio plamen koji ga je zahvatio dok nije došla Hitna pomoć. Zoran Barbić, načelnik tivatske Službe zaštite i spasavanja ističe da su odmah krenuli u gašenje požara u kući, javlja Radio Tivat.

IMG3b0bb677df517b4da1d66fca70469cf0VIMG3b0bb677df517b4da1d66fca70469cf0V

Foto:Služba zaštite i spašavanja Tivat

„Intervencija je bila veoma rizična i opasna. Glavno je da osoba koja je povrijeđena bude dobro. Na prvom spratu objekta u vlasništvu samostana došlo je najvjerovatnije do curenja gasa i pri upotrebi otvorenog plamena došlo je do eksplozije. Izbilo je sva vrata na toj prostoriji – kuhinji i došlo je do razbuktavanja požara. Svešteno lice uspjelo je da izađe iz objekta sa znatnim opekotinama, pritrčao je u pomoć pripadnik obezbjeđenja susjednog objekta i građanin koji je naišao i ukazali mu prvu medicinsku pomoć“, rekao je Barbić, piše Radio Tivat.

On ističe da su vatrogasci intervenciju završili oko 7 sati, a objektu je pričinjena znatna materijalna šteta.

Poziv za intervenciju dobili su kako ističe u 5.19 i odmah alarmirali punkt DVD Krtoli. U intervenciji je učestvovalo oko 15 vatrogasaca tivatske SZS, dobrovoljnog vatrogasnog voda i krtoljskih dobrovoljaca sa 5 vatrogasnih vozila. „Ovo je bio specicifičan slučaj. Dosta vježbi smo radili sa sličnom situacijom. Ovom prilikom lično se zahvaljujem Tonćiju Franceskoviću koji je slučajno naišao i pružio pravu i adekvatnu pomoć unesrećenoj osobi“, rekao je Barbić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.