Igor i Vesko iz Bara krenuli po prvi put na hodočašće pod Ostrog
Foto: Privatna arhiva

Igor i Vesko iz Bara krenuli po prvi put na hodočašće pod Ostrog

Igor Vlaović i Vesko Ivanović krenuli su danas iz Bara na hodočašće pod manastir Ostrog.

Barani su uz blagoslov oca Slobodana Zekovića pješke iz Bara ispred hrama Svetog Jovana Vladimira krenuli na poklonjenje Svetom Vasiliju Ostroškom.

598999613177859222246638470167174093209600n

To je ujedno i njihovo prvo učešće na hodočašću.

Hodočašća jednoj od najvećih hrišćanskih svetinja, manastiru Ostrog, oduvijek su bila izazov za pripadnike svih vjera i nacija.

Svake godine 12. maja, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, ispod Ostroga i u samom Ostrogu pred ćivotom velikog Božijeg ugodnika sliju se rijeke vjernika iz svih krajeva svijeta, ali i svih vjeroispovijesti, koji dolaze sa vjerom, nadom i ljubavlju da izmole pomoć i blagoslov Svetog Vasilija.

Sveti Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su čudotvorna djela poznata i izvan granica Srpske Pravoslavne Crkve. Njegovo sveto tijelo u cjelosti počiva u ostroškoj isposnici, nepodložno zakonu truljenja, više od trista godina. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.