Bjelopoljac Vladan Rudić predstavlja Crnu Goru u odbojci na pijesku
Vladan Rudić

"Igre malih Zemalja Evrope"

Bjelopoljac Vladan Rudić predstavlja Crnu Goru u odbojci na pijesku

Odbojkaš Jedinstva Vladan Rudić jedini je predstavnik Bijelog Polja u ekipnim sportovima koji će učestvovati na ovogodišnjem takmičenju "Igre malih zemalja Evrope" koje se održava od 27. maja do 1. juna u pet crnogorskih gradova.

On će zajedno sa Vukom Medenicom iz Bara činiti muški par koji će predstavljati Crnu Goru u takmičenju odbojkaša na pijesku.

5985530712365756465190423680133063901184000n

Medenica i Rudić na terenu, foto: Privatna arhiva

Rudić za Kodex kaže da je prijatno iznenađen pozivom za reprezentaciju.

"Čast i privilegija je braniti boje svoje zemlje na ovakvom takmičenju. Za Crnu Goru ću nastupati sa bivšim saigračem Vukom Medenicom, sa kojim sam imao odličnu saradnju dok smo igrali zajedno u Jedinstvu", kaže kapiten bjelopoljskog kluba.

6029899913319552803051116053652448323567616n

Rudić, foto: Privatna arhiva

Protivnici će im biti timovi Luksemburga, Lihtenštajna i Kipra.

"Ne znam mnogo o reprezentacijama iz grupe, ali ćemo se spremiti, da ostvarimo što bolji plasman Crne Gore na Igrama malih zemalja", kazao je Rudić za Kodex.

On će 23. maja otputovati u Budvu gdje će se zajedno sa Medenicom pod trenerskim vođstvom Nikole Pješčića koordinatora za odbojku na pijesku OSCG, spremati za ovo istaknuto takmičenje.

Prva utakmica igra se 28.maja protiv Kipra u 18 časova, zatim slijede utakmica protiv Lihtenštajna 29. maja i 30. maja protiv Luksemburga.

Odbojka na pijesku igra se na dva dobijena seta, odnosno moguće je odigrati maksimalno tri seta u utakmici. Prva dva seta se igraju do 21 poena na principu kao i u dvoranskoj odbojci, odnosno tako da svaka akcija završava poenom. Treći set, ili taj-brejk, igra se do 15 poena, tako da kod izjednačenog rezultata ekipa mora osvojiti dva poena razlike da bi pobijedila. Gornje granice nema, odnosno igra se sve dok jedna od ekipa nema dva poena prednosti, bez obzira koliki rezultat na kraju bio. Sve utakmice igraju se na dva dobijena seta. Set završava kad jedna ekipa osvoji 21 poen (uz razliku od dva poena), odnosno ako se igra treći set onda set traje 15 poena (takođe uz razliku od dva poena).

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.