Darmanović odigrao partije šaha u Evropskom dvorištu: Građani pokazuju da su integracije put kojim žele da idu
Srđan Darmanović

Obilježen Dan Evrope u PG

Darmanović odigrao partije šaha u Evropskom dvorištu: Građani pokazuju da su integracije put kojim žele da idu

Crna Gora, koju zajednički gradimo na principima građanskog društva, svojom istorijom i kulturom, idealima pravde, jednakosti i slobode već odavno pripada Evropi, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na svečanoj ceremoniji obilježavanja Dana Evrope u Podgorici.

On je dodao da je članstvo u klubu najrazvijenih demokratija danas primarni vanjskopolitički prioritet naše zemlje.

„U procesu u kojem strpljivo radimo kako bismo dostigli standarde evropskog pravnog sistema i visoka načela vladavine prava - procesu evropske integracije, učestvuje cijelo naše društvo. Snažnom i ubjedljivo većinskom podrškom pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, upravo građani pokazuju da je ovaj proces njihov izbor i put kojim žele da idu“, istakao je šef crnogorske diplomatije. 

Na ceremoniji je govorio i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav. Podsjetio je da se 9. maj, Dan Evrope svake godine obilježava u znak sjećanja na deklaraciju francuskog ministra spoljnih poslova Roberta Šumana, kojom je najavljen projekat pomirenja i ujedinjenja u Evropi, te novi oblik političke saradnje. 

Orav je odigrao i prijateljsku partiju šaha sa Darmanovićem u Evropskom dvorištu.

D6M2ldXkAE6jzr

foto: Twitter

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je kazao da je Crne Gora, kao lider procesa evropske integracije, sasvim sigurno prva naredna članica Unije, izrazivši zadovoljstvo što današnje generacije mogu govoriti o Evropskoj uniji kao o skoroj, izvjesnoj budućnosti njihove države.

„To je nešto što nas sve skupa obavezuje da svakoga dana radimo kako bismo naš grad i državu učinili istinski evropskim“, naveo je Vuković.

U okviru današnje manfestacije, ministar vanjskih poslova je odigrao i partiju šaha sa predsjednikom Evropske šahovske federacije Zurabom Azmajparašvilijem. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.