U Podgorici rasvijetljeno osam krivičnih djela: Krali automobil, monitor, tablet,bakarne cijevi
Ilustracija

U Podgorici rasvijetljeno osam krivičnih djela: Krali automobil, monitor, tablet,bakarne cijevi

Podgorička policija je preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlila osam krivičnih djela za koja je nadležnim tužilaštvima procesuirano osam osumnjičenih lica.

Maloljetni E.B. (16) i T.G. (15), oba iz Podgorice, su osumnjičeni da su počinili krivično djelo oduzimanje motornog vozila na štetu jednog lica.

"Oni  su, sumnja se, ovo krivično djelo počinili na način što su sa parking prostora otuđili vozilo tako što su kamenom polomili staklo na vozilu koje su potom stavili u pogon uz pomoć kablova i odvezili se sa lica mjesta. Vozilo je pronađeno dan nakon počinjenog djela i vraćeno vlasniku", saopšteno je iz policije.

Protiv maloljetnog B.L. (16) iz Podgorice policija je podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, sa još dva lica, iz taksi vozila čije je usluge koristio sa intrumental table otuđio tablet, nakon čega se sa ovim licima dao u bjekstvo", saopšteno je.

Službenici CB Podgorica su lišili slobode E.L. (27) iz Republike Italije, nastanjen u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu restorana „Carine“.

"Sumnja se da je E.L, upotrebom podesnog sredstva, provalio u objekat i ušao u unutrašnjost restorana odakle je otuđio monitor računara", kažu iz policije.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa slobode je lišen N.M. (29) iz Nikšića.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je upotrebom podesnog sredstva obio vrata na vozilu i iz njegove unutrašnjosti otuđio lične stvari i dokumenta", navode iz policije.

Zbog sumnje da je počinio tri krivična djela teška krađa u produženom trajanju podgorička policija je lišila slobode D.P. (27) iz Podgorice.

"On je, kako se sumnja, u tri navrata na štetu tri lica počinio navedena krivična djela, na način što je upotrebom podesnog sredstva lomio brave na vozilima u kojima je vršio premetačine i otuđivao CD uređaje i akumulatore", saopšteno je.

Policija je lišila slobode B.H. (19) iz Podgorice i R.R. (24) iz Republike Italije, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađa. Sumnja se da su ova lica demontirala i otuđila 10 bakarnih cijevi iz ograđenog dijela JU „Crnogorsko narodno pozorište“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.