Završena drama: Putnici sa broda
Foto: Screenshot

Završena drama: Putnici sa broda "Aurelia" iskrcani u Splitu, srećni zapjevali

Malo prije 14 sati počelo je iskrcavanje putnika s trajekta "Aurelia", koji je juče oko 4.30 sati ostao bez pogonskog motora nedaleko od Kornata.

Riječki remorker "Pollux" nakon višasatnog tegljenja uspješno je doteglio trajekt "Aurelia" u luku nakon što je trajekt na putu iz Ankone prema Splitu ostao bez jednog od pogonskih motora.

Pri pristajanju, neki su putnici zapjevali pjesmu “Evo mene moji ljudi…” Mladena Grdovića, javlja Tportal.

Trajekt je isplovio u srijedu naveče u 20.30 sati na redovnoj liniji iz Ankone nakon čega je uslijedio kvar zbog kojeg je kapetan trajekta obavijestio nadležne službe oko 4.30 sati ujutro.

Zbog jakog juga i talasa visokih preko pet metara, prva spasilačka ekpedicija bila je odgođena.

Svi putnici, njih oko 250, i 92 člana posade prošli su bez povreda, a putnici će zbog izgubljenog vremena od brodovlasnika dobiti odštetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.