Oštetili budžet za 17.268 eura: Ovjerili lažne isprave kako bi izvršili likvidaciju preduzeća
Ilustracija

Podnijeto 5 krivičnih prijava

Oštetili budžet za 17.268 eura: Ovjerili lažne isprave kako bi izvršili likvidaciju preduzeća

Službenici Uprave policije podnijeli su pet krivičnih prijava protiv 5 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći mjere i radnje u okviru plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovina i krijumčarenje, u okviru operativnog plana „Evazija”, nadležnim državnim tužiocima u Rožajama i Podgorici protiv ukupno pet lica podnijeli pet krivičnih prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Naime, službenici ova dva odsjeka su sprovodeći navedene aktivnosti u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, protiv G.K. iz Peći osnivača firme „G&M “ d.o.o. Podgorica, I.M. iz Podgorice osnivača firme „PG  Projekt“ d.o.o. Podgorica, E.Z. iz Rožaja osnivača firme „Dukat“ d.o.o Rožaje, S.R. iz Rožaja osnivača firme „Gladijator export-import“ d.o.o. Rožaje i protiv R.K. iz Rožaja osnivača firme „Abi Company“ iz Rožaja nadležnim tužilaštvima podnijeli krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinila pet krivičnih djela  navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su u svojstvima osnivača privrednih društava naveli notare da ovjere izjave  u kojima  je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije  privrednih  društava čiji su osnivači, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 17.268 eura", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.