PZP BP: Umjesto Siemens fabrike u halama mljekare Milk kraft otvoriti Pavinopoljski studio za snimanje crtanih filmova
Izgradnja mljekare, arhiva, foto:Rtcg

Maštovita opozicija

PZP BP: Umjesto Siemens fabrike u halama mljekare Milk kraft otvoriti Pavinopoljski studio za snimanje crtanih filmova

Iz bjelopoljskog odbora Pokreta za promjene predlažu, aludirajući na neispunjena obećanja, da se odustane od izgradnje fabrike Simens u toj opštini a da se u već napravljenim halama nesuđene mljekare Milk kraft otvori Pavinopoljski studio za snimanje animiranih filmova za djecu

"Pošto je bjelopoljska lokalna vlast u zadnjih 30 godina prepoznata više kao pripovjedač i animator bajki za malu djecu, da ne bude da samo kritikujemo, iznijeli bismo i jedan konstruktivan predlog. Naime, pošto im privreda nikako ne ide od ruke, savjetujemo im da odustanu od izgradnje fabrike Simens, koju su najavljivali prije izbora, a da u već napravljenim halama nesuđene mljekare Milk kraft otvori Pavinopoljski studio za snimanje animiranih filmova za djecu, jer realno niko stariji i ne vjeruje u njihova predizborna obećanja. Indija ima kopiju Holivuda, Bolivud, a Bijelo Polje bi tako dobilo nešto slično. O imenu bi se takođe mogli ugledati na uzoru lika iz djela poznatog pisca Edgara Rajsa Barouza - Tarzana, koji je takođe i ekranizovan više puta u holivudskim ostvarenjima, i dati novom studiju ime Tarzanvud", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Pokreta za promjene.

Dodaju da bi za godinu dana takav "projekat" donio toliko novca da bi mogli otplatit čitav auto put Bar-Boljare, kao i dinamičku fontanu.

"Ubijeđeni smo da bi serija "Bijelo Polje od neMila do neTarzana" dostojno zamijenila seriju Igre prijestola kojoj je ovo zadnja sezona. Mada bi se i Mućkama poljuljao tron kao najboljoj humorističko jseriji svih vremena.", kažu iz bjelopoljskog PZPa i nastavljaju: 

"Juče smo imali priliku da pogledamo već jednu gotovu epizodu bjelopoljske serije pod nazivom "Izgradnja skijališta i žičare na Cmiljači". Vjerujemo da će svima biti smiješna osim bjelopoljcima. Reći da će projekat biti gotov do decembra 2019. je blago reći bezobrazan, jer smo svjedoci da je svaki rok za neku investiciju u Bijelom Polju probijen par 5 puta, da za kašnjenje niko nikad nije odgovarao. O kvalitetu radova da ne govorimo, dovoljno je prošetati se Mojkovačkom ulicom prema bjelopoljskoj bolnici. Ovim putem pozivamo predsjednika opštine gospodina Petra Smolovića da u slučaju neizgradnje skijališta do predviđenog roka podnese ostavku, jer bi jedino to bio odgovoran ozbiljan čin prvog čovjeka naše opštine.".

Opština Bijelo Polje objavila je juče da je rojektno rješenje modernog Ski centra Cmiljaca na bjelopoljskoj strani Bjelasice dobilo saglasnost. 

Projekat podrazumijeva izgradnju i montažu žicare dužine 1.600m sa 2 ski staze.

"Izvođač je renomirana Italijanska firma Leitner. Rok završetka radova je decembar 2019. Vrijednost ugovorenih radova je 8 miliona eura a investitor Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova. Uskoro slijedi i tender za Baznu stanicu sa skijašnicom, restoranom i pratećim sadržajima. Uskoro kreće i izgradnja elektro energetske infrasture za Cmiljaču i Žarski.Takođe je u izradi projekat povezivanja Cmiljace i Žarskog na Mojkovačkoj strani, tako da će ova dva lokaliteta u praksi funkcionisati kao jedan ski resort. Realizovani projekat izmijeniće značajno turističku mapu Crne Gore a najveće benefite, imaće građani Bijelog Polja i Mojkovca kroz nova radna mjesta", naveli su iz lokalne uprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.