Bjelopoljci krenuli na hodočašće pod Ostrog, 155 km pješke u slavu čudotvorca (FOTO)
Foto:Privatna arhiva

Pokloničko putovanje

Bjelopoljci krenuli na hodočašće pod Ostrog, 155 km pješke u slavu čudotvorca (FOTO)

Bjelopoljci Slavko Mrdak i Veljko Bulatović i Ljubiša Rakočević iz Mojkovca i ove godine, treći put za redom krenuli su na hodočašće pod manastir Ostrog.

Na put ka Ostrogu, a u susret slavi Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja, krenuli su jutros prije 6 časova sa blagoslovom Crkve Svetog Petra u Bijelom Polju.

Njihov put je blagoslovio i ispratio ih otac Darko Pejić.

5995416123576615709662944506935653023350784n

Foto:Privatna arhiva

Kako je portalu Kodex rečeno iz Outdoor Club X3M Bijelo Polje čiji su članovi ovi ljubitelji planinarenja i ove godine ići će 3 dana preko planina sa ciljem da stignu pod Ostrog na dan Svetog Vasilija Ostroškog.

U slavu sveca će prepješačiti 155 km, pokloniće se moštima svetitelja i od njega zatražiti blagoslov.

Poznat je običaj da je čovjek, vjernik, kompletan ako zaredom triput ide pod Ostrog pješke.

Manastir je najpoznatije hrišćansko svetilište u Crnoj Gori a posjećuju ga hodočasnici svih vjera iz cijelog svijeta.

Sveti Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su čudotvorna djela poznata i izvan granica Srpske Pravoslavne Crkve. Njegovo sveto tijelo u cjelosti počiva u ostroškoj isposnici, nepodložno zakonu truljenja, više od trista godina. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.