Tramp smatra da je do kraja nedjelje moguć sporazum sa Kinom
Donald Tramp

Tramp smatra da je do kraja nedjelje moguć sporazum sa Kinom

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je večeras da je od kineskog kolege Si Đinpinga dobio "lijepo pismo" i dodao da je do kraja nedjelje moguć trgovinski sporazum sa Kinom.

"Sve je još moguće", rekao je Tramp odgovarajući na pitanje novinara o mogućem postizanju trgovinskog sporazuma tokom nedjelje.

Tramp je rekao da u Vašington dolazi potpredsjednik kineske vlade Liu He, koji treba da predvodi razgovore sa kineske strane.

Američki predsjednik je dodao da je "upravo dobio pismo" od Sija i da će vjerovatno imati telefonski razgovor sa njim.

Tramp je rekao da, ukoliko ove nedjelje ne bude postignut dogovor, jedna od opcija je moguće uvođenje dodatnih carina na kinesku robu.

SAD i Kina su prošle godine krenule u trgovinski rat uzajmnim uvođenjem carina, ali su se predsjednici dogovorili da od 1. januara suspenduju dodatna povećanja carina dok traju pregovori o rješavanju trgovinskog spora.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.